Edit

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

start date 24/11/2022
map icon Mestni trg 15, 5280 Idrija

ETZO 2022: Ne zavrzi – zaokroži!

ETZO 2022: Ne zavrzi – zaokroži!

ETZO 2022: Ne zavrzi – zaokroži!

O dogodku:

V fokusu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov 2022 je tekstil, saj ima ravno tekstilna industrija enega največjih vplivov na rabo tal, onesnaževanje vode in emisije toplogrednih plinov. Tekstilni odpadki so torej iz mode, marsikateri kos oblačila lahko zaživi novo življenje v novih rokah, marsikateri kos tekstila, pa lahko ponovno uporabimo na kreativen način. Z akcijo »Ne zavrzi – zaokroži« s Komunalo Idrija, Mestno dnevno sobo Pr’ Golitu, Indigo Second Shop, Črno Z-račko in Mestno knjižnico in čitalnico Idrija v četrtek 24. novembra od 12.00 do 19.00 Pr’ Golitu pripravljamo izmenjavo oblačil in delavnico izdelave nakupovalnih torb iz različnih odsluženih materialov. Že v ponedeljek 21. novembra pa za dijake Gimnazije Jurija Vege Idrija pripravljamo projekcijo dokumentarca True Cost o temni plati modne industrije. Vabljeni, da postanete del rešitve z nami in se nam pridružite 24. novembra od 12. ure dalje Pr’ Golitu!

PROGRAM IDRIJA: NE ZAVRZI – ZAOKROŽI

PONEDELJEK, 21. NOVEMBER OB 10:45 in 11:45

KINODVORANA IDRIJA – TRUE COST (2015), dokumentarec o temnih plateh modne industrije v sodelovanju z Mestno knjižnico in čitalnico Idrija. Projekcija je namenjena dijakom GJV Idrija.

ČETRTEK, 24. NOVEMBER OD 12:00 DO 17:00

PR’ GOLITU – IZMENJEVALNICA OBLAČIL, v sodelovanju z Indigo Second Hand. Vabljeni vsi občani, da prinesete in zamenjate različne kose oblačil ali pa si razstavljene kose oblačil enostavno vzamete domov, da na novo zaživijo!

ČETRTEK, 24. NOVEMBER OD 17:00 DO 19:00 – POZOR: DELAVNICA JE ZARADI BOLEZNI PRESTAVLJENA!

PR’ GOLITU – DELAVNICA IZDELAVE TORB IN NAHRBTNIKOV, v sodelovanju s Črna Z-račka. Vabljeni, da se nam pridružite na delavnico, kjer boste skupaj z Urško Pirc iz uporabljenih tekstilnih, usnjenih in umetnih materialov sešili svojo vsestransko torbo.

Dodatne informacije:

Vstopnina: vstop prost
Organizator: Mestna dnevna soba Pr’ Golitu
Facebook stran: https://www.facebook.com/prgolitu
Naslov: Mestni trg 15, 5280 Idrija
Termin: 24. november

Podrobnosti

  • start date Začetek 24 Nov 2022 ob 12:00
  • Event Venue Lokacija Mestni trg 15, 5280 Idrija
  • Category Kategorija Izobraževanje

Organizers