Edit

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

start date 24/11/2023
map icon Mestni trg 15, 5280 Idrija

ETZO 2023: Zmanjšajmo embalažo!

ETZO 2023: Zmanjšajmo embalažo!

ETZO 2023: Zmanjšajmo embalažo!

O dogodku:

Bolšji sejem, brezplačna malica, izdelovanje nahrbtnika iz cerade … vse to in še več v Idriji med 20. in 24. novembrom 2023 ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov!

Od brezplačne malice, bolšjega sejma, predvajanja filma Večje od nas, izdelave nahrbtnika iz cerade, okraševanja vrečk iz blaga, popravila strganih tkanin in delavnice izdelave denarnic iz odpadnega materiala. Ne le z delavnicami, cel teden vas bomo tudi na družbenih omrežjih Mladinskega centra Idrija in Komunale Idrija osveščali o razlogih, načinih in vplivih zmanjševanja odpadkov.

V Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov se bodo odvili naslednji dogodki:

Ponedeljek, 20. 11. ob 11.45 v Filmskem gledališču Idrija

Predvajanje dokumentarnega filma Večje od nas v Filmskem gledališču Idrija.

Opis filma: Mlada indonezijska okoljska aktivistka Melati Wijsen si že šest let prizadeva za prepoved uporabe plastike, ki onesnažuje njen domači otok Bali. V iskanju navdiha za nadaljnji boj za boljši svet se odpravi na potovanje, na katerem spozna šest svojih vrstnikov, neutrudnih borcev za čisto  okolje, človekove pravice in pravično družbo: od sirskega begunca Mohameda, ki je v Libanonu ustanovil šolo za otroke iz begunskih taborišč, in ugandske kmetice Winnie, ki najrevnejše uči pridelovati hrano, do Xiuhtezcatla, ki se v Koloradu zavzema za pravice staroselcev in prepoved hidravličnega lomljenja skrilavcev. Ob njihovih zgodbah Melati ugotovi, da ni sama.

Sreda, 22. 11. ob 17. uri v prostorih Mladinskega centra Idrija

Izdelava nahrbtnika iz cerade z Urško Pirc v Mladinskem centru Idrija. Za udeležbo na delavnici so nujne prijave na info@mcidrija.si.

Opis delavnice: V sklopu delavnice bomo pod vodstvom Urške Pirc Črna Z-Račka, iz reklamnih ponjav izdelali preprost moden nahrbtnik za vsakdanjo rabo. Nahrbtnik bo igrivo eleganten in bo izžareval vaš nekonformističen stil. Prepričani smo, da bo hitro postal vaš najljubši kos, ki bo vsem povedal, da vam je mar za okolje. Ves material za delavnico priskrbimo mi.

Četrtek, 23. 11. med 14. in 16. uro v prostorih mestne dnevne sobe Pr’ Golitu

Okraševanje vrečk iz blaga s Sonjo Mlakar v mestni dnevni sobi Pr’ Golitu.

Opis delavnice: Na vrečke iz blaga bomo šivali različne vzorce po želji. Ves material priskrbimo mi, v kolikor pa bi želeli okrasiti vašo najljubšo vrečko, jo prinesite s seboj. Prijave na delavnico niso potrebne.

Petek, 24. 11. med 9. in 17. uro na Mestnem trgu

Bolšji sejem rabljenih stvari in oblačil z brezplačno malico za vse, ki od 10. ure dalje na stojnico pridete s posodo za malico za večkratno uporabo. Skozi cel dan se bodo na Mestnem trgu odvijale različne delavnice, od izdelave denarnic iz odpadnega tekstila, prikaz izdelave mozaika iz odpadnih zamaškov, do popravila vaših strganih kosov oblek, zato jih le izbrskajte iz omare!  Manjkalo ne bo niti čaja in kuhanega vina!

Vsi dogodki so brezplačni in odprti za javnost.

PROGRAM ETZO 2023

Dodatne informacije:

Vstopnina: vstop prost
Organizator: Mestna dnevna soba Pr’ Golitu, Mladinski center Idrija, Komunala Idrija, Mestna knjižnica in čitalnica Idrija
Facebook stran: https://www.facebook.com/prgolitu
Naslov: Mestni trg 15, 5280 Idrija
Termin: 20. do 24. november 2023

Podrobnosti

  • start date Začetek 24 Nov 2023 ob 09:00
  • Event Venue Lokacija Mestni trg 15, 5280 Idrija
  • Category Kategorija Izobraževanje

Organizers