Edit

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

start date 27/09/2023
map icon Mestni trg 15, 5280 Idrija

SVETOVNI DAN TURIZMA: Kdu je ubeu šipa Pr’ Golitu?

SVETOVNI DAN TURIZMA: Kdu je ubeu šipa Pr’ Golitu?

SVETOVNI DAN TURIZMA: Kdu je ubeu šipa Pr’ Golitu?

O dogodku:

Z Iztokom Bončino obujamo življenjske zgodbe ljudi.

Idrija je vedno imela precejšnje število znanih in zanimivih domačinov, ki pa večinoma niso bili samo »slavne« osebe, npr. direktorji, župani, bogati meščani. Ljudje, ki smo jih nekoč poznali in so nekateri še vedno med nami, so običajni, preprosti ljudje, ki so zaradi takšnih ali drugačnih razlogov postali v mestu prepoznavni. Trener Beno, ravnateljica Urbasova, »Nebeški oče« Franc Lapajne, voznik avtobusa Cinca Marinca in številni drugi so nam vedno podarjali ali še vedno dajejo in bogatijo tisto zanimivo, pristno podobo mesta.

Da bi predstavili in tudi počastili nekatere znane Idrijčane, smo pred dobrimi 16 leti, skupaj s Tino in Natašo Koder, pripravili zanimivo fotografsko razstavo z naslovom »Kdo je ubeu šipa pr Golitu«. Ob tem je nastal pester izbor življenjskih zgodb teh ljudi, ki jih bomo s fotografijami na kratko predstavili 27. septembra ob 19.00 prav »Pri Golitu«. Vstop prost.

Podrobnosti

  • start date Začetek 27 Sep 2023 ob 19:00
  • Event Venue Lokacija Mestni trg 15, 5280 Idrija
  • Category Kategorija Kultura

Organizers