Edit

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2023

Evropski teden mobilnosti že več kot 20 let spreminja potovalne navad državljanov z izvajanjem akcij, ki pozovejo k premisleku o naših vsakodnevnih poteh in možnostih alternativnih oblik gibanja, kjer v prvem planu ni več avtomobil, temveč hoja, kolo, skiro, vlak ali mestni avtobus. Več kot 60 % občin se vsako leto odzove povabilu k sodelovanju, med njimi tudi Občina Idrija. V tednu med 16. in 22. septembrom bomo izpeljali dve akciji, zopet pa bomo za en dan košček mesta sprostili avtomobilov in na njemu pripravili privlačne aktivnosti za vse občane!

ČETRTEK, 21. september

#županizavolani                           


V sodelovanju z Zavodom Sopotniki bomo izpeljali akcijo, v kateri se bo župan Tomaž Vencelj v dopoldanskem času prelevil v šoferja Sopotnika in bo starejše občane popeljal po vsakodnevnih opravkih.

Scopolijeva ustvarjalna delavnica Pr’ Golitu

14:00 – 16:00: Scopolijeva ustvarjalna delavnica v sodelovanju z društvom Lipa Rič

PETEK, 22. september

Trg ob Scopolijevi hiši za en dan brez prometa


Občina Idrija je v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2023 namenila sredstva za ureditev javnega prostora na trgu poleg Scopolijeve hiše z novim zarisom parkirnih mest, preureditvijo ekološkega otoka za odpadke in obrezom dreves in grmičevja. Obenem bomo v petek v ta prostor vnesli različne vsebine s Scopolijevo noto skupaj z večernim koncertom skupine Divje jezero. V primeru slabega vremena vas o spremembi programa naknadno obvestimo.

08:00 – 09:00: Jutranja vadba za mlajše upokojence v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Idrija

09:00 – 10:30: »Življenska pustolovščina J.A. Scopolija«, kamišibai gledališče za varovance Vrtca Idrija v sodelovanju z Muzejskim društvom Idrija

11:00 – 13:00: Turf-Hunt po sledeh Scopolija za O.Š. Idrija v sodelovanju z Geopark Idrija in Muzejskim društvom Idrija (začetek v Scopolijevem vrtu)

14:00 – 15:00: Poslikava tabel z motivi Scopolija v sodelovanju z dijaki GJV Idrija

15:00 – 19:00: McMobil mestno igrišče Mladinskega centra Idrija

16:00 – 17:00: Turf-Hunt po sledeh Scopolija v sodelovanju z Geopark Idrija in Muzejskim društvom Idrija (začetek v Scopolijevem vrtu)

17:00 – 18:00: Prikaz osnov orientacije z Društvom tabornikov rod srebrnih krtov

19:00 – 21:00: Koncert skupine Divje jezero