Edit

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

Pr’ Golitu v sredo brezplačna svetovanja za lastnike hiš in stanovanj

Pr’ Golitu na Mestnem trgu v Idriji, v  prostorih idrijske mestne dnevne sobe, bo v sredo, 12. maja, od 16. ure dalje potekalo svetovanje na temo arhitekturne in energetske prenove stanovanjskih objektov. Na vprašanja o arhitekturni prenovi bosta odgovarjali arhitektka Andreja Zajc in arhitekt Primož Pavšič, o energetski sanaciji pa Primož Krapež, svetovalec EKO sklada. Po predhodni najavi bodo strokovnjaki brezplačno svetovali ob številnih dilemah, s katerimi se soočajo lastniki hiš in stanovanj med drugim o tem, kako se lotiti prenove, kdaj je potrebno gradbeno dovoljenje, kako lahko iz enega večjega nastaneta dve manjši stanovanji, kako načrtovati in izpeljati energetsko sanacijo objekta.

Arhitekturna svetovanja sodijo v nadaljevanje projekta Mreža za bivanje, s katerim si Občina Idrija prizadeva razvijati in nadgraditi občinsko stanovanjsko politiko. Eden od razlogov za izseljevanje mladih je namreč tudi pomanjkanje primernih stanovanj, hkrati pa je po podatkih statističnega urada v občini Idrija okoli 800 praznih stanovanj. Cilj projekta je aktivacija stanovanj, ki so v primernem stanju za uporabo ali prenovo.

Metka Rupnik

Vir: Primorski val